Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Összefogtak, pályáztak, fejlesztettek, sikeres évet zártak

Kelt: 2016. december 24. (szombat) 10:30

Bátaszék | Évtizedes hagyomány, hogy év vége felé a bátaszéki önkormányzat nevében a polgármester évzáró fogadást tart, mérleget von az elmúlt esztendő eredményeiről. Dr. Bozsolik Róbert köszönetet mondott mindazoknak, akik a munkákban segítettek, és öregbítették városuk jó hírét.

Forrás: Tolnai Népújság / Mauthner Ilona
Vállalkozókat, civileket, pedagógusokat, egyesületek vezetőit, tagjait, diákokat hívtak meg a Városházára szerdán. Dr. Bozsolik Róbert polgármester azzal kezdte beszédét, hogy a 2014-ben induló új önkormányzati ciklus elején állapotfelvételt készítettek a város működéséről, számba vették a lehetőségeiket, és közösen határozták meg céljaikat.
– Ahhoz, hogy városunkat továbbra is a megye meghatározó települései között lehessen számon tartani, változásokra és a kínálkozó lehetőségek kihasználására van szükség. Tudjuk, hogy lépéseket kell tennünk a munkahelyteremtés, a foglalkoztatás bővítés, a vállalkozás élénkítés területén. Tudjuk, hogy több szempontból is vonzóvá kell tennünk településünket, úgy, hogy a gazdasági stabilitásunkat fenntartsuk, és azt is tudjuk, hogy mindezek eléréséhez példátlan összefogásra van szükség – mondta a város vezetője.
Elképzeléseiket a pályázati kiírásokhoz igazítva dolgozták ki, összesen 1,8 milliárd forint összegben nyújtottak be pályázatokat több témában. Így a helyi gazdaságélénkítés, a foglalkoztatás növelésének elősegítése érdekében az ipari park alapinfrastruktúrájának kiépítésére, valamint egy agrárlogisztikai központ létrehozására. De pályáztak kerékpárút építésére, csapadékvíz elvezetésre, közösségi tér modernizálására, szociális ellátást biztosító épület felújítására, valamint energetikai korszerűsítésre is. Átalakították a közművelődést, nagy hangsúlyt fektettek a városmarketingre. A városi programok megújultak. Méltán lehetett büszke minden bátaszéki a megújult Orbán napra, a majálisra, az utca fesztiválra, a Város Napja rendezvényre, az idősek napja, a 70 éven felüliek adventi rendezvényére, vagy az első alkalommal megrendezett Adventi Forgatagra is. És az első Bátaszéki Bor Napokra, melyet immár a térség kedvelt boros rendezvényei között tartanak számon.
Idén felcsillant annak a lehetősége, hogy állami beruházással legalább 250 új munkahely és jó néhány vállalkozás jöhet létre, a meglévők pedig stabilizálódhatnak. Ennek érdekében a város jelentős kötelezettségeket vállalt.
– Tudtunk, akartunk közösségben gondolkodni, és az ebben rejlő erő kellett ahhoz, hogy sikeres évet zárjunk – mondta a polgármester. – Mi bátaszékiek megmutattuk, ha összefogunk, és nagyon akarjuk, a molyhos tölgy lesz az év fája Európában, és így lett. Összefogtunk és sikeresek voltunk a Nemzeti Bor Maratonon. És az összefogásnak köszönhetően méltó házigazdái voltunk az Országos Székely Találkozónak vagy éppen a Megyei Polgárőr Napnak is.

Idén először köszöntötték azon fiatalokat is, akik kiemelkedő eredményt értek el, ők a Fiatalok a Városért oklevelet kapták (Fotó: Kismődi Rita)

Megköszönték a munkájukat
Dr. Pataki Anna fogorvos az esztendő végével befejezi aktív gyógyító tevékenységét. Bátaszéken végzett 43 éves munkájával méltán vívta ki a bátaszékiek elismerését és tiszteletét. Címzetes főorvosi cím használatát tanúsító díszoklevelet adott át neki a polgármester, aki elmondta, ezzel szeretnék elismerni és megköszönni lelkiismeretes és több évtizeden keresztül végzett kitartó munkáját. A város nevében köszönetet mondott Péter Józsefnek, a város Pro Urbe kitüntetettjének is, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett többek között a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltóság újjászervezésében. Külön köszöntötte a polgármester Dudás Józsefet, aki az Alisca Nyilai Íjász Egyesület legrégebbi tagja, 1999-től sportolója. Idén 7 aranyéremmel, 1 ezüstéremmel és 1 bronzéremmel büszkélkedhet, és ezzel is öregbítette Bátaszék hírnevét.
Fiatalok a Városért oklevél
A város nevében köszönetet mondott a polgármester az önzetlen segítségükért a vállalkozóknak, akik mind az egyesületeket, mind az önkormányzati intézményeket támogatták. Segítségük nélkül nem lenne a városi óvodának só szobája, szerényebben tudnának programokat szervezni, nehezebben működnének az egyesületeik, és kevesebb rászoruló család részesülhetne segítségben, mondta dr. Bozsolik Róbert. Majd köszöntötték azokat a fiatalokat is, akik a tanulmányaik, a közösségi élet, a sport, vagy éppen a művészet területén értek el kiemelkedő eredményeket. Részükre idén első alkalommal „Fiatalok a Városért” elismerő oklevelet adtak át.