Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Segítik a tanulni vágyó bátaszéki diákokat

Kelt: 2017. február 2. (csütörtök) 10:00

Bátaszék | A rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatására 2017-ben Bátaszék város képviselő-testülete 1,6 millió forintot biztosított, ami az előző évekével megegyező összegű.

Forrás: Tolnai Népújság / Mauthner Ilona
– Az önkormányzathoz harminchat érvényes pályázat érkezett be. A szociális bizottság elbírálta a kérelmeket, az előzőekben meghatározott szempontok alapján – mondta a testület vezetője, dr. Kostyálné dr. Kovács Klára. Egyhangú döntésük a következő volt: huszonkettő pályázót havi 5 ezer forinttal, tizennégy pályázót havi 4 ezer forinttal kívánnak 2017-ben támogatni. A város által nyújtott támogatást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ugyanakkora összeggel egészíti ki, mint amekkora az önkormányzati rész.
– Büszke vagyok arra, hogy városunk a szociális alapon nyújtott támogatások között a fiatalok tanulását segítő ösztöndíj programban több mint tíz éve részt vesz. Ez a képviselő-testület jövőbe történő, lassan de biztosan megtérülő befektetése – hagsúlyozta dr. Kostyálné dr. Kovács Klára.
Országosan 27 ezren pályáztak sikerrel a Bursa Hungarica ösztöndíjra, kétmilliárd forint támogatásban részesülnek összesen.