Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A tűzoltók megyei megmérettetését rendezték Bátaszéken

Kelt: 2017. június 7. (szerda) 16:15

Bátaszék | A hivatásos és a létesítményi tűzoltóságok megyei versenyét, majd az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók versenyét rendezték az elmúlt hétvégén a bátaszéki sportpályán.

Forrás: Tolnai Népújság / Hanol Erzsébet

A hagyományoknak megfelelően a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség idén is megrendezte a megyei tűzoltóversenyt. Június 3-án, pénteken a hivatásos és a létesítményi tűzoltók mérték össze erejüket. A versenyzőket dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere köszöntötte, majd dr. Balázs Gábor megyei igazgató nyitotta meg a versenyt.

Az első versenyszám a 4×100 méteres váltófutás volt. A csapat első tagja a kisház megmászásával kezdte a távot. Az őt követő tűzoltó palánkmászással folytatta, a harmadik csapattag a gerendafutást követően sugarat szerelt, a váltó negyedik tagja pedig a tálcatűzoltást követően ért célba. Az akadálypályát a kismotorfecskendő-szerelés követte, míg az utolsó versenyszám a 100 méteres egyéni akadálypálya volt, amely során a versenyzőknek a palánk átmászása után egy gerendán kellett átfutniuk, végül a sugárszerelés után értek célba.

A hivatásos és a létesítményi tűzoltók versenyén az egyik versenyszám a kismotorfecskendő-szerelés volt

Az önkéntes tűzoltók versenynapján CTIF-bemutatót is láthattak az érdeklődők Fotók: TMKI

Szombaton az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók versenye következett. Huszonkét csapat nevezett, őket szintén dr. Bozsolik Róbert köszöntötte, és Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke kívánt a résztvevőknek jó hangulatú, balesetmentes versenyzést.

A versenyszámok között volt 7×55 méteres akadálypályás váltófutás, amely során palánkon, kúszócsövön, gerendán kellett átjutniuk a versenyzőknek, és a végén sugarat szerelniük. A másik feladat a szerelés volt, ahol gépjárműfecskendőről és kismotorfecskendőről, valamint föld alatti és föld feletti tűzcsapról kellett szerelést végrehajtaniuk a versenyzőknek.

A hivatásos és a létesítményi tűzoltók versenyének eredményei. 4×100 méteres váltófutás: 1. Paksi Atomerőmű Létesítményi Tűzoltóság, 2. Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, 3. Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, 4. Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. Kismotorfecskendő-szerelés: 1. Atomerőmű, 2. Dombóvár, 3. Paks, 4. Szekszárd. 100 méteres akadálypálya csapatban: 1. Atomerőmű, 2. Dombóvár, 3. Szekszárd, 4. Paks. Összetett csapat: 1. Atomerőmű, 2. Dombóvár, 3. Paks, 4. Szekszárd. 100 méteres egyéni akadálypálya: 1. Szőts Attila tűzoltó őrmester (Szekszárd), 2. Gébert Attila tűzoltó őrmester (Szekszárd), 3. Fiola József tűzoltó őrmester (Szekszárd).

Az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyének eredményei. Gépjárműfecskendő-szerelés, férfi: 1. Bonyhád, 2. Dunaszentgyörgy, 3. Bölcske, 4. Dunaföldvár, 5. Kurd. Női: 1. Kurd. Senior: 1. Kurd. Kismotorfecskendő-szerelés, férfi: 1. Nagymányok, 2. Aparhant. Föld alatti tűzcsapszerelés, férfi: 1. Bölcske. Női: 1. Dunaszentgyörgy. Ifjúsági: 1. Zomba, 2. Nagymányok. Föld feletti tűzcsapszerelés, diák, fiú: 1. Tamási, 2. Bölcske, 3. Kurd, 4. Aparhant, 5. Bonyhád. Diák, lány: 1. Tamási, 2. Aparhant. CTIF (Tűzoltóságok és Mentést Végző Szervezetek Nemzetközi Egyesülete) szabályok szerinti verseny, felnőtt férfi: 1. Bölcske. Ifjúsági férfi: 1. Bátaszék.