Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Természetességükkel arattak sikert a mórágyi diákok

Kelt: 2017. június 12. (hétfő) 22:05

Budapest-Mórágy | A sulijukat bemutató videóval nyertek kirándulást és televíziós szereplést a Mórágyi Általános Iskola diákjai. Utóbbi olyan jól sikerült, hogy vissza is hívták őket.

Forrás: Tolnai Népújság / Hargitai Éva

– Egy álló napig alig tudtak másról beszélni, mint az átéltekről, olyan nagy élmény volt a diákjainknak az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) budapesti székházában tett látogatás– mondta Mucska Melinda, a Mórágyi Általános Iskola intézményvezetője. Tájékoztatása szerint a harmadik-negyedik osztályos gyerekekkel az M5 csatorna Ismerd meg! című műsorának pályázatán indultak. A kiírás szerint a nevezők feladata az volt, hogy egy a műsor számára írt dal szövegéhez illő plakátot készítsenek, vagy osztálytársaikkal összefogva egy videoklipet forgassanak. A gyerekek az utóbbi lehetőséget választották. Az iskola rajztanára,  Ambrus László vezetésével készítették el az anyagukat, amely felkerült a műsor YouTube csatornájára és Facebook oldalára is, ahol a mórágyi kisfilmet több mint tízezren nézték meg. Utóbbin szavazni is lehetett a közzétett videókra, a közönségszavazatok alapján első tíz helyezett alkotás közül választotta ki a zsűri a díjazottakat.

A döntőbizottság tagjai az első helyet a mórágyi alkotó csapatnak ítélték oda, indoklásuk szerint a pályamunkában leginkább a gyermekek természetessége, őszintesége ragadta meg őket. A díj részeként a diákok május végén ellátogathattak az MTVA székházába. A kilencfős kis csapat – ez a kis iskola teljes harmadik és negyedik osztályának létszáma – számára óriási élmény volt a kelléktár meglátogatása, ahol például a jelmezek, bábfigurák tömkelege között Süsüt is eredetiben láthatták. Végigkövethették a műsorkészítés folyamatát, megnézhették a felvételkészítések helyszíneit, közismert műsorvezetőkkel, színészekkel találkoztak, végül, de nem utolsó sorban az ő közreműködésükkel készült el az Ismerd meg! június 4-i adása.

Nem mellékes, hogy az első helyezettek mindezek mellett egy kirándulást nyertek a miskolctapolcai Avalon Parkban található HELL Cart & Event Center és Maya Játszóparkba, ahol további élményeket gyűjthetnek be.

Jól szerepeltek, visszahívták őket
A televíziós felvétel során a gyerekek saját bőrükön tapasztalhatták meg, hogy mi történik a sminkszobában, majd mindenki megkapta felvételre szánt pólóját, és máris szereplőkké váltak. A dráma, tudomány, kézműveskedés és zene témákra épülő műsorban a gyerekeknek magukat kellett adniuk: kérdeztek, figyeltek, ügyeskedtek. A műsor egyik szereplője, a híres geológus, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakja, Juhász Árpád volt, aki sokáig a mórágyi rögöt is kutatta. Ő így külön örömmel fogadta a gyerekeket, valamint ajándékukat, a gránitdarabot és a falujukat bemutató kötetet, cserébe pedig sok érdekességet mesélt nekik. A felvétel olyan jól sikerült – az ifjak természetességükkel, együttműködésükkel a készítőket is megnyerték –, hogy a csoportot visszahívták egy újabb adás elkészítésére, így hamarosan immár egy 13 fős kis csapat indulhat Budapestre Mórágy Község és a Tamási Tankerületi Központ támogatásával.

A stúdió előtt a mórágyi gyerekek és kísérőik Juhász Árpáddal