Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Tanácsosnak választotta a megyei közgyűlés a minisztert

Kelt: 2017. augusztus 5. (szombat) 16:00

Paks-Szekszárd | Kiemelt megyei fejlesztésnek minősítette a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítésére irányuló, továbbá a közvetett módon megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseket. Süli Jánost – aki a miniszteri kinevezés miatti összeférhetetlenség okán távozott a közgyűlésből – megyei fejlesztéspolitikai tanácsosnak választották meg.

Forrás: TN / Vida Tünde

Süli János tárca nélküli miniszterként felel a két új paksi blokk létesítésére vonatkozó kormányközi megállapodás végrehajtásának szakmai irányításáért és koordinációjáért, valamint a kapcsolódó térségfejlesztés és az atomenergia-ipar innovációs feladatainak összehangolásáért.

Süli János miniszter (A szerző felvétele)

Fehérvári Tamás elnök indoklása szerint a paksi két új blokkhoz kapcsolódó beruházás a megye egész területére kihatással van, hosszú távon alakítja annak gazdasági szerkezetét és befolyásolja társadalmát, így indokolt kiemelt megyei fejlesztésnek minősíteni. Szakmai életútja, helyismerete, valamint paksi polgármesterként és a megyei közgyűlés tagjaként szerzett tapasztalata alapján Süli Jánost javasolta az elnök megyei fejlesztéspolitikai tanácsosnak megválasztani. A tárca nélküli miniszterré választott képviselőt a Tolnai Megyei Közgyűlésben dr. Perlaki László váltja, aki legutóbbi ülésén le is tette az esküt.