Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Színes program kavalkád a Véméndi Falunapokon (videóval)

Kelt: 2017. augusztus 8. (kedd) 16:35

Véménd | Kétnapos, színes programsor nyújtott tartalmas kikapcsolódást az idei Véméndi Falunapokon, amelyen az ott lakók vendégei is kiválóan szórakozhattak. A hagyományok ápolásán túl a sportnak, a gasztronómiának és a humornak is főszerepet szántak. (Videó a cikk végén.)

Június 30-án, pénteken vette kezdetét a színes műsor a Kossuth Lajos utcai park fái alatt. A sátor először a kertmozinak adott otthont, ahol a gyerekeknek szólt az első film, majd a felnőttek egy izgalmas előadást hallgathattak dr. Margittai Gábortól, aki az I. Világháború egy rejtélyes fejezetéről szóló kutatásairól mesélt.

Másnap, július 1-én a hagyományos lovas felvonulás nyitotta meg a hosszú programsort, amely színes kavalkáddal szórakoztatta a közönséget. Volt ott minden: kispályás labdarúgó torna, egészségsziget, állatsimogató koati macival, tudományos varázsóra, habparty, TRX gyakorlatok Grász Péter személyi edzővel, kangoo bemutató Jakab Yvettel és közös főzés a babgulyásfőző versenyen. Délután népzene, néptánc, népdal és diákhumor villant a színpadon, a vacsora után pedig Tóth Edu, a Dumaszínház humoristájának fellépése mozgatta meg a nevetőizmokat. A nagy izgalommal várt tombolasorsolás után a Vivat Bacchus énekegyüttes frenetikus sikerű koncertje következett. A vidám napot a hagyományos bál zárta a Ttoti-Frutti Music Band-del.