Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Régi álom valósult meg, műfüves focipályát avattak Mórágyon

Kelt: 2017. november 20. (hétfő) 15:14

Mórágy | A november 18-ai avatóünnepség után nagy örömmel vették birtokukba a focit kedvelők az új mórágyi kis méretű műfüves pályát. A nemzeti színű szalagot Süli János, Gellei Imre és Glöckner Henrik vágta át szombaton délelőtt.

Forrás: Tolnai Népújság / Budavári Kata

Birtokba vehették a focisták a mórágyi kis méretű műfüves pályát. Az avatóünnepség szombaton délelőtt volt. Köszöntőjében Glöckner Henrik polgármester kiemelte: falumegtartó ereje van ennek a létesítménynek, hiszen az önfeledt időtöltés, a szórakozás helyszínét jelenti majd a fiatal korosztálynak. Elmondta: két évvel ezelőtt pályáztak műfüves pályára, de akkor az önerőhöz szükséges forrással nem rendelkezett a település. Egy éve az MLSZ lehetővé tette, hogy tízszázalékos saját forrást igénylő pályázaton induljanak, ráadásul a költségekből az Emmi révén tovább faraghattak. A mintegy harmincmilliós beruházás így másfél millió forintjába került Mórágynak. A polgármester, akárcsak Gellei Imre, az MLSZ nagykövete, a labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya mindenkinek megköszönte a támogatást, aki részt vett a pálya létrejöttében.
Süli János, a Paks II. fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnöke hangsúlyozta: vállalni kell az ilyen fejlesztéseket, hiszen ezekből csak jó származik.

A nemzeti színű szalagot Glöckner Henrik, Süli János és Gellei Imre vágta át (Fotó: Mártonfai Dénes)