Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Mindenki karácsonya adventi műsorral, terített asztallal

Kelt: 2017. december 19. (kedd) 16:30

Mőcsény | A legszebbet, a szeretetet életünkben kell kimutatnunk egymásnak! Ez a gondolat vonult végig Krachun Elemér polgármester beszédén, melyet december 15-én, múlt hét péntek estéjén tartott a mőcsényi művelődési házban, a község hagyományos ünnep előtti rendezvényén, a Mindenki karácsonyán.

Forrás: Tolnai Népújság / Szeri Árpád

Krachun Elemér, Mőcsény polgármestere a község karácsonyi rendezvénye alkalmából szólt a jelenlévőkhöz, egyúttal köszönetet mondva mindazoknak, akik egész évben segítették a falu fejlődését és az önkormányzat munkáját. Ezután a cikói általános iskolások léptek színpadra. A fiatalok – akik között ott voltak a mőcsényi kisdiákok is – betlehemessel, valamint magyar és német nyelvű műsorukkal, német táncaikkal arattak sikert.
A nézőtéren nagyméretű asztalok körül ült a közönség, praktikus okból: hiszen az asztalokra a műsor után disznótoros, azaz töltött káposzta, hurka és kolbász került, a polgármester pedig mindenkinek jó étvágyat kívánt. Mint Krachun Elemér lapunknak elmondta, már hagyomány, hogy az önkormányzat karácsony előtt megvendégeli a falut.

A cikói általános iskolások – köztük mőcsényi diákok is – adtak műsort az ünnepségen (A szerző felvétele)