Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Összefogott a falu, pirosba öltöztek egy napra Mórágyon

Kelt: 2018. március 2. (péntek) 19:30

Mórágy | Ahogyan 2012 óta minden évben, úgy idén is csatlakozott az Összetartás Mórágyért Egyesület a Szemem Fénye Alapítvány által hirdetett Öltözz Pirosba felhíváshoz. De nem ez volt az egyesület egyetlen februári megmozdulása, farsangi bált is szerveztek.

Forrás: Tolnai Népújság / Hargitai Éva

Mint azt Nagy Jánosné elnöktől megtudtuk, a mórágyi iskola, az óvoda, a német nemzetiségi tánccsoport, az önkormányzat, a német önkormányzat, a bátaapáti óvoda és a mórágyi napközi konyha csatlakozott, és természetesen rajtuk kívül a falu lakossága is szép számmal részt vett a megmozdulásban. Nemcsak pirosba öltöztek, hanem pénzt is gyűjtöttek a pécsi gyermekhospice ház támogatására: kétszáz forinttal lehetett hozzájárulni a nemes ügyhöz. Így nagyon szép összeget, összesen 86 ezer forintot sikerült összeszedniük a Dóri Ház javára. A pénzt a napokban el is juttatták a kedvezményezetthez.
Nem ez volt az egyesület egyetlen februári megmozdulása, hiszen a farsangi bál volt a szervezet rendezvénynaptárában az első pont. Ez a rendezvény is nagyon sikeres volt, közel százan vettek részt rajta, és nagy örömünkre szolgált, hogy nemcsak az egyesület, hanem a fiatalabb korosztályok tagjai is képviseltették magukat.

Már hetedik éve csatlakoznak az Öltözz Pirosba jótékonysági felhíváshoz

Mókás és látványos jelmezekbe bújtak az egyesület farsangi rendezvényén résztvevők