Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A NAPI DÓZISTELJESÍTMÉNYEK 2017 AUGUSZTUSÁBAN ÉS SZEPTEMBERÉBEN

Bátaapáti | Az RHK Kft. közzétette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) grafikonját, amely a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) területén mért dózisteljesítmények napi átlagait (nSv/h) mutatja 2017 augusztusában és szeptemberében. Az értékek egyetlen napon sem érték el, sőt meg sem közelítették a figyelmeztetési szintet.

Átadták a Gránit díjat Potápi Árpád János államtitkárnak

Bátaapáti | A társulás szeptember 28-i ülésén, Bátaapátiban vette át a TETT Gránit díját Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője nem tudott részt venni a TETT-re Kész Napon, de sikerült megfelelő alkalmat találni az elismerés átadására.

Százfős vendégsereg a Bátaapáti Nő Klub gasztroestjén

Bátaapáti | Immáron harmadik alkalommal tartotta meg gasztronómiai estjét a Bátaapáti Nő Klub az elmúlt hét végén. A kétévente megrendezett eseményre most is elsősorban a falu lakosságát várták – számolt be róla Vizin Balázs, a rendezvény műsorvezetője.

A bátaapáti falunap erősítette a közösséget (videó + képek)

Bátaapáti | Idén is színes szórakoztató és kulturális programok sorával, köztük sztárvendégként Kovács Kati fellépésével várta a helybelieket a falu legnagyobb, közösségépítő és -erősítő rendezvényére a bátaapáti önkormányzat. Cikkünk végén megtekinthetik az eseményről készített képgalériát és a kisfilmet is.

A NAPI DÓZISTELJESÍTMÉNYEK AZ NRHT-NÁL 2017 JÚLIUSÁBAN

Bátaapáti | Az RHK Kft. közzétette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) grafikonját, amely a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) területén mért dózisteljesítmények napi átlagait (nSv/h) mutatja 2017 júliusában. Az értékek egyetlen napon sem érték el, sőt meg sem közelítették a figyelmeztetési szintet.

Ifjú tehetségeket is láthatott a közönség az emlékkoncerteken

Bátaapáti-Mórágy | Idén is koncertekkel emlékeztek szülőfalujában és Mórágyon az 1910-ben Bátaapátiban született világhírű hárfaművészre, Rohmann Henrikre.

Kovács Ferenctől és egymástól is tanultak az alkotónapok alatt

Bátaapáti | Immár hetedik alkalommal szervezte meg Kovács Ferenc festőművész-tanár a Bonyhádi Képzőművészeti Kör nyári alkotótáborát. Ez alkalommal Bátaapátiban jöttek össze, hogy közösen alkossanak, fejlődjenek.

A NAPI DÓZISTELJESÍTMÉNYEK AZ NRHT-NÁL 2017 JÚNIUSÁBAN

Bátaapáti | Az RHK Kft. közzétette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) grafikonját, amely a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) területén mért dózisteljesítmények napi átlagait (nSv/h) mutatja 2017 júniusában. Az értékek egyetlen napon sem érték el, sőt meg sem közelítették a figyelmeztetési szintet.

Összefoglaló kisfilm a 17. TETT-re Kész Napról

Bátaapáti-Mórágy | Elkészült a kisfilm a nemrégiben megrendezett 17. TETT-re Kész Napról, amely különlegesnek számított a sorban, hiszen húszéves jubileumot is ünnepeltek.

Húszéves jubileumot ünnepeltek a tizenhetedik TETT-re Kész Napon

Bátaapáti-Mórágy | Különleges apropója volt a XVII. TETT-re Kész Napnak: megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás. A szakmai tanácskozáson elhangzott, kiemelkedő a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló társadalmi elfogadottsága a térségben. A Gránit-díjat Bakó Józsefné jegyzőnek és Potápi Árpád János országgyűlési képviselőnek ítélték oda.