Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

OAH: 2017-ben biztonságos volt a létesítmények működése

Bátaapáti-Budapest-Paks | A Paksi Atomerőmű 4. blokkja épületének süllyedését – ahogy minden más építményét is – elsősorban a talaj összenyomódása és a talajvíz mozgása okozza. Ez egy ismert jelenség, egyidős az építkezéssel, s mint ilyen jól bejáratott megoldások is vannak a kezelésére – fogalmazott Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes az Országos Atomenergia Hivatal sajtótájékoztatóján.

A dózisteljesítmények az NRHT-nál 2017 novemberében, decemberében

Bátaapáti-TETT | Az RHK Kft. közzétette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) grafikonját, amely a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) területén mért dózisteljesítmények napi átlagait (nSv/h) mutatja 2017 novemberében és decemberében. Az értékek egyetlen napon sem érték el, sőt meg sem közelítették a figyelmeztetési szintet.

Jó eredményekkel büszkélkedhet 2017-ben a TETT

Bátaapáti-TETT | Eredményes, fejlesztésekben és rendezvényekben gazdag évet zárt a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás, amellett, hogy maradéktalanul eleget tettek tájékoztatási feladataiknak.

Családias, kedves programok és ajándékok a falu lakóinak

Bátaapáti | Mozgalmas az év utolsó hónapja Bátaapátiban. December a 13-án tartották a Nyugdíjas Karácsonyt, 15-én a Falu Karácsonyt, majd 16-án a Jóbarát Egyesület jóvoltából a Luca-napot. Az idősebbeknek szervezett ünnepségen felléptek a község óvodásai, iskolásai és az Aranyfácán Néptánc Egyesület tagjai is. E rendezvényről kisfilmet készített a TETT forgatócsoportja is.

Megnyitják a második kamrát a radioaktívhulladék-tárolóban

Bátaapáti-Budapest-Paks | Megtelt a Bátaapátiban lévő Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) első kamrája, 2018-ban már a második kamrába szállítják a Paksi Atomerőműben keletkezett radioaktív hulladékot - mondta el a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A NAPI DÓZISTELJESÍTMÉNYEK AZ NRHT-NÁL 2017 OKTÓBERÉBEN

Bátaapáti | Az RHK Kft. közzétette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) grafikonját, amely a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) területén mért dózisteljesítmények napi átlagait (nSv/h) mutatja 2017 októberében. Az értékek egyetlen napon sem érték el, sőt meg sem közelítették a figyelmeztetési szintet.

Kisfilm is megörökítette a Gránit-díj ünnepélyes átadását

Bátaapáti | Az országban egyedülálló Bátaapáti térsége, amely befogadta a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolót. Büszkék lehetnek a TETT vezetői és a településeiken élők az elért eredményeikre. Mindezeket Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Bonyhád és térsége országgyűlési képviselője mondta, amikor átvette Bátaapátiban a TETT Gránit-díját. Az eseményről már adtunk hírt, most elkészült a videó is.

A NAPI DÓZISTELJESÍTMÉNYEK 2017 AUGUSZTUSÁBAN ÉS SZEPTEMBERÉBEN

Bátaapáti | Az RHK Kft. közzétette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) grafikonját, amely a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) területén mért dózisteljesítmények napi átlagait (nSv/h) mutatja 2017 augusztusában és szeptemberében. Az értékek egyetlen napon sem érték el, sőt meg sem közelítették a figyelmeztetési szintet.

Átadták a Gránit díjat Potápi Árpád János államtitkárnak

Bátaapáti | A társulás szeptember 28-i ülésén, Bátaapátiban vette át a TETT Gránit díját Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője nem tudott részt venni a TETT-re Kész Napon, de sikerült megfelelő alkalmat találni az elismerés átadására.

Százfős vendégsereg a Bátaapáti Nő Klub gasztroestjén

Bátaapáti | Immáron harmadik alkalommal tartotta meg gasztronómiai estjét a Bátaapáti Nő Klub az elmúlt hét végén. A kétévente megrendezett eseményre most is elsősorban a falu lakosságát várták – számolt be róla Vizin Balázs, a rendezvény műsorvezetője.