Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Megtelt a sátor az adventi forgatagon Bátaszéken

Bátaszék | Második alkalommal rendezték meg az „Adventi forgatag” elnevezésű rendezvényt Bátaszéken. Már tavaly is sikert aratott a rendezvény, de idén zsúfolásig megtelt a Piactéren az erre az alkalomra felállított hatalmas sátor.

Kisfilm a bátaszéki Város Napjáról, a kettős jubileumról

Bátaszék | Mint ahogyan azt már megírtuk, kétnapos, színes programmal ünnepelték, hogy Bátaszék idén 875 éves, illetve 25 éve annak, hogy Besigheim a testvérvárosa lett. A kettős jubileumhoz kötődő eseményekről kisfilmet is készített honlapunk stábja.

Őseikkel ismerkednek a gyerekek a honismereti táborban

Bátaszék-Ófalu | A Német Nemzetiségi Önkormányzat idén is - immár harmadik alkalommal - megszervezte az „Őseink nyomában hon- és népismereti tábort”. Sok, harminckilenc gyermek jelentkezett, az 5 évestől a 13 évesig.

A távoli Afrika muzsikáját hozták el az utcafesztiválra

Bátaszék | Forró hangulatban volt részük mindazoknak, akik ellátogattak július 29-én, pénteken este Bátaszékre, az Árpád utcába. Az immár hagyománnyá vált nyári utcafesztiválon ezúttal az Afro Magic Band szórakoztatta az érdeklődőket.

Parkosítanak, felújítanak és csapadékvizet vezetnek el

Bátaszék | A nyár elején megkezdődtek azok a fejlesztések, amelyek Bátaszék köztereinek szépítését, a városlakók komfortérzetének növelését célozzák – számolt be róla dr. Bozsolik Róbert polgármester. A fejlesztéseket a város saját költségvetésből finanszírozza.

Iparterület, hűtőház és logisztikai központ épül a városban

Bátaszék | Pár napja értesült arról a polgármesteri hivatal, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) több mint 800 millió forintos támogatását elnyerték. Ebből a pénzből a város által már 15 éve megvásárolt területen ipari parkot alakítanak ki.

Bátaszéket ünnepelték a besigheimiek is (képgalériával)

Bátaszék | Kétnapos, színes programmal ünnepelték július 1-én és 2-án, hogy Bátaszék idén 875 éves, illetve 25 éve annak, hogy Besigheim a testvérvárosa lett. A jubileumi ünnepség kiemelkedő eseménye volt az ünnepi testületi ülés, ahol több kitüntetést is átadtak.

A tűzoltók megyei megmérettetését rendezték Bátaszéken

Bátaszék | A hivatásos és a létesítményi tűzoltóságok megyei versenyét, majd az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók versenyét rendezték az elmúlt hétvégén a bátaszéki sportpályán.

Volt keletje a pünkösdi rétesnek és a sörnek a kánikulában

Bátaszék | Pünkösdkor, mely egyúttal a nyár első és forró hétvégéje volt, számtalan rendezvényt tartottak szerte a megyében. Bátaszéken már hagyomány ilyenkor a Rétes- és Sörfesztivál, mely most vasárnap is sok érdeklődőt vonzott.

Színházi előadással és állófogadással ünnepelték a pedagógusokat

Bátaszék | „Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget. Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.” Ezzel a Coelho idézettel köszöntötte dr. Bozsolik Róbert polgármester a június 1-én tartott pedagógusnapi ünnepségen megjelent óvónőket, dajkákat, tanítókat, tanárokat, diákokat és szülőket.