Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A Cikádori csatában Hunyadi serege győzött

Bátaszék | A Történelem emberközelben című előadás-sorozat február 6-ai témája a cikádori csata volt. Sümegi József, a bátaszéki II. Géza Gimnázium igazgatója a saját kutatásait is felhasználta az előadásában.

Segítik a tanulni vágyó bátaszéki diákokat

Bátaszék | A rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatására 2017-ben Bátaszék város képviselő-testülete 1,6 millió forintot biztosított, ami az előző évekével megegyező összegű.

Összefogtak, pályáztak, fejlesztettek, sikeres évet zártak

Bátaszék | Évtizedes hagyomány, hogy év vége felé a bátaszéki önkormányzat nevében a polgármester évzáró fogadást tart, mérleget von az elmúlt esztendő eredményeiről. Dr. Bozsolik Róbert köszönetet mondott mindazoknak, akik a munkákban segítettek, és öregbítették városuk jó hírét.

Pop Mikulás az elfogadás jegyében (képgalériával)

Bátaszék | Az elmúlt évek rendezvényeinek sikerére való tekintettel az Értelmi Fogyatékosok Országos Szövetségének Tolna Megyei Szervezete, több vállalkozás és magánszemély, valamint a helyi média összefogásával jótékony célú rendezvényt tartottak december 6-án a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Új programsorozattal készül a város, jön az I. Bátaszéki Bornapok

Bátaszék | Szeptember 9-10-11-én először kerül megrendezésre a Bátaszéki Bornapok. A város központjában, a templom körüli területen hagyományteremtő szándékkal létrehozott esemény a korábbi szüreti felvonulás és az azt követő kulturális programok kibővített változata lesz - mondta dr. Bozsolik Róbert polgármester az augusztus 25-i felvezető sajtótájékoztatón. A szüreti felvonulással együtt tartják idén a II. Géza koronázási menetet, majd a ceremóniát is a Romkertben a II. Géza Gimnázium tanulói és tanárai közreműködésével a korhű jelmezekben. Így a szervezők reményei szerint egy három napos, színvonalas rendezvénysorozat várja a bátaszékieket és a városba látogató közönséget.

Adományokat is vitt a Bátaszéki Diáktűzoltó Kör Szászvárosba

Bátaszék | A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent Erzsébet Gyermekvédelmi Központjában, az erdélyi Szászvárosban második alkalommal tartott tábort a Bátaszéki Diáktűzoltó Kör. A résztvevők közül heten érkeztek Bátaszékről, a többiek Petrozsiny, Gyulafehérvár, Déva és Szászváros diáktűzoltóiként voltak jelen, így összesen harminchárom, 10-17 közötti fiatal töltött egy hetet a táborban.

Felavatták a templomtorony felújított óráját, elköszönt Herendi atya

Bátaszék | Az augusztus 7-i vasárnapi szentmise emlékezetes marad a bátaszékieknek, hiszen negyvenhat évi szolgálat után leköszönő miséjét tartotta Herendi János és egyben a templomtorony felújított óraszerkezetét is átadták.

A bátaszéki sportpályán ünnepeltek a megye polgárőrei

Bátaszék | Negyedszázada vigyázzák a Tolna megyei települések biztonságát a polgárőrök. A 25 éves jubileumot a patinás városban, Bátaszéken ünnepelték meg augusztus 6-án, szombaton a megyei polgárőr nap keretében.

Szobrot állítanak II. Géza királynak

Bátaszék | Rendkívüli testületi ülést tartott augusztus 2-án, kedden a bátaszéki képviselő-testület, melynek témája többek között a II. Géza király szobor állítására vonatkozó pályázat benyújtásának jóváhagyása volt.

Új katolikus plébánosa van négy TETT-es településnek

Bátaapáti-Bátaszék-Mőcsény-Mórágy | Új plébánosa van Bátaszéknek és a hozzá tartozó kilenc településnek Kürtösi Krisztián személyében. A fiatal pap Döbröközről érkezett, első, bemutatkozó miséjét július 31-én, vasárnap este 7 órakor tartotta.