Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A tűzoltók megyei megmérettetését rendezték Bátaszéken

Bátaszék | A hivatásos és a létesítményi tűzoltóságok megyei versenyét, majd az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók versenyét rendezték az elmúlt hétvégén a bátaszéki sportpályán.

Volt keletje a pünkösdi rétesnek és a sörnek a kánikulában

Bátaszék | Pünkösdkor, mely egyúttal a nyár első és forró hétvégéje volt, számtalan rendezvényt tartottak szerte a megyében. Bátaszéken már hagyomány ilyenkor a Rétes- és Sörfesztivál, mely most vasárnap is sok érdeklődőt vonzott.

Színházi előadással és állófogadással ünnepelték a pedagógusokat

Bátaszék | „Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget. Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.” Ezzel a Coelho idézettel köszöntötte dr. Bozsolik Róbert polgármester a június 1-én tartott pedagógusnapi ünnepségen megjelent óvónőket, dajkákat, tanítókat, tanárokat, diákokat és szülőket.

Vasárnap rendezik a bátaszéki Pünkösdi Rétes- és Sörfesztivált

Bátaszék | Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Bátaszéken a 2010-ben útjára indított Pünkösdi Rétesfesztivált. Az esemény időpontja idén is pünkösd vasárnapja, amely ezúttal június 4-ére esik. Cikkünkre kattintva megtekintheti a rendezvény programjait.

Véradást szerveztek a nyár elején, és lesz a végén is

Bátaszék | Az idei év második bátaszéki véradó napján szép számmal jelentek meg a donorok. A többségük visszajáró, de szerencsére minden alkalommal köszönthetnek új véradókat is.

Ősztől újabb bölcsődei csoport fogadja a kicsiket

Bátaszék | Jónak ítélték az önkormányzati képviselők a május 31-i testületi ülésükön a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédők és a polgárőrök beszámolóját az elmúlt évi tevékenységükről. Ezt követően elfogadták a Bát-KOM 2004 Kft. és a Bátaszékért Marketing Nkft. mérlegbeszámolóját is.

Áldást kértek az idei szőlőtermésre

Bátaszék | Szent Orbánt, a szőlészek, borászok védőszentjét nagy becsben tartják a megye borvidékein. Bátaszéken május 25-én kérték a termelők a szentet arra, hogy segítse az adott évi jó termést.

Javítanának az idős emberek helyzetén

Bátaszék | Rendkívüli testületi ülést tartottak a múlt héten a bátaszéki önkormányzati képviselők. Első körben megvitatták a Norvég Alap kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére vonatkozó pályázati lehetőségét. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, jóváhagyták a pályázat benyújtását a képviselők, ez azt jelenti, hogy szerencsés esetben az idősek helyzetén tudnának javítani.

Molyhos Pikniket tartottak az Orbán hegyen

Bátaszék | Több mint kétszázan fordultak meg az Orbán hegyen május 20-án, szombaton, a molyhos tölgy árnyékában rendezett és róla elnevezett Molyhos Pikniken. Idén első alkalommal – de hagyományteremtő szándékkal – rendezték meg az eseményt, színes programot kínálva kicsiknek, nagyoknak.

A Cikádori csatában Hunyadi serege győzött

Bátaszék | A Történelem emberközelben című előadás-sorozat február 6-ai témája a cikádori csata volt. Sümegi József, a bátaszéki II. Géza Gimnázium igazgatója a saját kutatásait is felhasználta az előadásában.