Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Mindenki karácsonya adventi műsorral, terített asztallal

Mőcsény | A legszebbet, a szeretetet életünkben kell kimutatnunk egymásnak! Ez a gondolat vonult végig Krachun Elemér polgármester beszédén, melyet december 15-én, múlt hét péntek estéjén tartott a mőcsényi művelődési házban, a község hagyományos ünnep előtti rendezvényén, a Mindenki karácsonyán.

Együtt ünnepelt a közösség a mőcsényi falunapon (videóval)

Mőcsény | Idén is augusztus huszadika alkalmából tartották meg a mőcsényi falunapot 19-én, szombaton, s ezúttal is maradéktalanul megfeleltek a kihívásnak az ünnepség szervezői. Krachun Elemér polgármester köszöntőjében arra is kitért, hogy Mőcsény továbbra is nyugalmas élhetőséget képes biztosítani lakóinak. (Videó a cikk végén.)

Ingyen járt a fagyi, a gofri és a szörp is a gyerekeknek

Mőcsény | Változatos programokkal várták Mőcsény ifjabb lakóit a gyermeknap alkalmából május 27-én, szombaton a volt óvoda udvarán és a játszótéren.

Dezső Attila Mőcsényben tette le állampolgársági esküjét

Mőcsény | Ismét állampolgársági eskü letételére került sor Mőcsényben – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. Dezső Attila 1989 óta él Magyarországon. Mőcsényben talált otthonra, ezért állampolgársági esküjét is a település polgármestere, Krachun Elemér előtt kívánta letenni.

Betekintést adott a Falunap a zsibrikiek életébe

Mőcsény | Falunapra várták a hétvégén az érdeklődőket a Mőcsényhez tartozó Zsibriken, a Drogterápiás Intézetnél. Több mint tíz éve szervezik meg ezt a programot, melynek során kívülállók is megismerhetik tevékenységüket, módszereiket.

Mindenkinek jutott ajándék Mőcsényben

Mőcsény | December elején az önkormányzat szervezésében rendezték meg a Mikulás ünnepséget a Közösségi Házban, ahol a tízévesekig bezárólag édességcsomagot kaptak a gyerekek. December 17-én pedig a művelődési házban tartották meg a hagyományos falukarácsonyi rendezvényt.

Élményt jelentő falunap Mőcsényben (képgaléria)

Mőcsény | A község önkormányzatának vezetése, karöltve az elkötelezett helyi segítőkkel ismét bebizonyította, hogy egy kistelepülés is képes színvonalas, élményt jelentő Falunapot szervezni. Ezt példázta ugyanis az augusztus 13-i rendezvény.

Új katolikus plébánosa van négy TETT-es településnek

Bátaapáti-Bátaszék-Mőcsény-Mórágy | Új plébánosa van Bátaszéknek és a hozzá tartozó kilenc településnek Kürtösi Krisztián személyében. A fiatal pap Döbröközről érkezett, első, bemutatkozó miséjét július 31-én, vasárnap este 7 órakor tartotta.

Mindenkinek jutott ajándék Mőcsényben

Mőcsény | Karácsony közeledtével megpezsdült az élet a faluban. Az önkormányzat idén is megrendezte hagyományos, adventi programjait.

Tábla jelzi majd a lebonott zsibriki templom helyét

Mőcsény | Az evangélikus egyháznak nem volt pénze arra, hogy felújítással hárítsa el az életveszélyes állapotot a zsibriki templomnál. Aradi András esperes elmondta, emlékhely kialakítását tervezik a helyén.