Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Mindenkinek jutott ajándék Mőcsényben

Mőcsény | December elején az önkormányzat szervezésében rendezték meg a Mikulás ünnepséget a Közösségi Házban, ahol a tízévesekig bezárólag édességcsomagot kaptak a gyerekek. December 17-én pedig a művelődési házban tartották meg a hagyományos falukarácsonyi rendezvényt.

Élményt jelentő falunap Mőcsényben (képgaléria)

Mőcsény | A község önkormányzatának vezetése, karöltve az elkötelezett helyi segítőkkel ismét bebizonyította, hogy egy kistelepülés is képes színvonalas, élményt jelentő Falunapot szervezni. Ezt példázta ugyanis az augusztus 13-i rendezvény.

Új katolikus plébánosa van négy TETT-es településnek

Bátaapáti-Bátaszék-Mőcsény-Mórágy | Új plébánosa van Bátaszéknek és a hozzá tartozó kilenc településnek Kürtösi Krisztián személyében. A fiatal pap Döbröközről érkezett, első, bemutatkozó miséjét július 31-én, vasárnap este 7 órakor tartotta.

Mindenkinek jutott ajándék Mőcsényben

Mőcsény | Karácsony közeledtével megpezsdült az élet a faluban. Az önkormányzat idén is megrendezte hagyományos, adventi programjait.

Tábla jelzi majd a lebonott zsibriki templom helyét

Mőcsény | Az evangélikus egyháznak nem volt pénze arra, hogy felújítással hárítsa el az életveszélyes állapotot a zsibriki templomnál. Aradi András esperes elmondta, emlékhely kialakítását tervezik a helyén.

A Mőcsényi Falunapról készített kisfilm is látható

Mőcsény | Évek óta egybeesik a Mőcsényi Falunap az államalapítás és az új kenyér ünnepével a kis völgységi községben. Idén tizenhatodszor invitálta az önkormányzat a lakosságot az ünnepi programokra, amelyek ezúttal augusztus 22-én zajlottak. Az eseményen a TETT Magazin stábja is forgatott. Íme a Falunapról készített kisfilm.

Jubileumot ünnepeltek a mőcsényi nyugdíjasok

Mőcsény | Egyesületté alakulásának tízéves évfordulóját ünnepelte a Nyugdíjas Egyesület.

Nagy Miklós előhívja a gyökérből a csodát

Mőcsény | Elismerésre méltó a fával dolgozó emberek munkája, szöszmötölésük, hogy már előre látják egy fatörzsben, hogy az mire való, mi rejlik benne… Nagy Miklós nem reklámozza magát. Számára az a pozitív visszacsatolás, ha a Palatincán átutazók megállnak a portája előtt, és álmélkodnak a munkáin.

Kiemelkedő volt az idei Mőcsényi Falunap fogadtatása

Mőcsény | Évek óta egybeesik a Falunap az államalapítás és az új kenyér ünnepével a kis völgységi községben. Idén tizenhatodszor invitálta az önkormányzat a lakosságot az ünnepi programokra, amelyek ezúttal augusztus 22-én zajlottak.

Ünnepségek, programok az augusztus 20-i hosszú hétvégén

Bátaapáti-Bátaszék-Mőcsény | A TETT települései közül idén három készül kisebb-nagyobb ünnepséggel az augusztus 20-i hosszú hétvégére. Csütörtökön Bátaszéken két kiállítás nyílik, Bátaapátiban Falunapot tartanak. Mint ahogyan Mőcsényben is a község legnagyobb éves eseményére készülnek, de ott 22-én, szombaton ünnepelnek majd.