Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Húszéves jubileumot ünnepeltek a tizenhetedik TETT-re Kész Napon

Bátaapáti-Mórágy | Különleges apropója volt a XVII. TETT-re Kész Napnak: megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás. A szakmai tanácskozáson elhangzott, kiemelkedő a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló társadalmi elfogadottsága a térségben. A Gránit-díjat Bakó Józsefné jegyzőnek és Potápi Árpád János országgyűlési képviselőnek ítélték oda.

Természetességükkel arattak sikert a mórágyi diákok

Budapest-Mórágy | A sulijukat bemutató videóval nyertek kirándulást és televíziós szereplést a Mórágyi Általános Iskola diákjai. Utóbbi olyan jól sikerült, hogy vissza is hívták őket.

Kedden rendezik a XVII. TETT-re Kész Napot Bátaapátiban és Mórágyon

Bátaapáti-Mórágy | A Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás idén június 13-án (kedden) Bátaapátiban és Mórágyon tartja éves nagy rendezvényét, az immár XVII. TETT-re Kész Napot.

A reformációt ötszázadik évfordulójára emlékeztek

Mórágy | A reformáció ötszázadik évfordulójáról is megemlékeztek és egyben a helyben konfirmáltakat is köszöntötték a május 20-ai hétvégén egy ünnepi istentisztelet és szeretetvendégség keretében a tettes községben.

Jól sikerült a három napos Gránit Fesztivál (képgalériával)

Mórágy | Augusztus 5-én, pénteken délután a hagyományok szerint egy testvértelepülési labdarúgó-mérkőzéssel kezdődött, szombaton színes programokkal, főzőversennyel folytatódott, s vasárnap koncerttel zárult az ezúttal is nagy sikert aratott Mórágyi Gránit Fesztivál.

Új katolikus plébánosa van négy TETT-es településnek

Bátaapáti-Bátaszék-Mőcsény-Mórágy | Új plébánosa van Bátaszéknek és a hozzá tartozó kilenc településnek Kürtösi Krisztián személyében. A fiatal pap Döbröközről érkezett, első, bemutatkozó miséjét július 31-én, vasárnap este 7 órakor tartotta.

A cserkészek harmadszor táboroztak Mórágyon

Mórágy | Cserkészek vertek tanyát a faluban július 18-án. Az Alsónyék-Bátaszéki Református Társegyházközség szervezésében immár harmadik alkalommal táboroztak a gyerekek és fiatalok.

Rangos vendégek körében zárták a szezont a Mórágy SE-nél

Mórágy | Zsúfolásig megtelt június 21-én a mórágyi Művelődési Ház, ahol a Mórágy SE ünnepélyes évzáróját tartották. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Süli János, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Krausz Márton, a Tolna Megyei Igazgatóság igazgatója, Karszt József, a versenybizottság elnöke, Sebestyén Ágoston, Tolna Megyei Játékvezetői Bizottság elnöke, Glöckner Henrik, a település polgármestere, valamint a KITE Zrt.-től a helyi kötődésű Papp Attila.

Aranyat ért a mórágyi SzínLelők „Tartsd a szád” című előadása

Mórágy | A Mórágyi Általános Iskola SzínLelők csoportja arany minősítésben részesült a Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) szervezésében 25. alkalommal megrendezett Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón és Fesztiválon (WSO) – számolt be a sikerről Mucska Melinda, az iskola igazgatója.

Mórágy vitte haza az aranyat a Német Néptánc Fesztiválról

Bátaszék-Mórágy | A Mórágyi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes kapta meg a zsűritől a Glöckner János-díj arany fokozatát a Glöckner Jánosról elnevezett május 8-ai Német Néptánc Fesztiválon.