Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A „Csak egy nyári eső” című musicalt hozták az Atomkölykök

Paks | Negyedszer vendégeskedett Pakson, és negyedszer is sikert aratott a Roszatom állami konszern nemzetközi gyermekművészeti projektje, a Nucklear Kids.

A cél a helybéliek bekapcsolása a paksi fejlesztésbe

Paks | Élhető, vonzó, tiszta település lesz Paks, s ugyanilyen a várost övező térség az atomerőmű új blokkjainak építéséhez kapcsolódó fejlesztések nyomán – mondta Becskeházi Attila, aki államtitkárként felel a beruházáshoz kapcsolódó lokalizációért, innovációért és térségfejlesztésért.

Tanácsosnak választotta a megyei közgyűlés a minisztert

Paks-Szekszárd | Kiemelt megyei fejlesztésnek minősítette a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítésére irányuló, továbbá a közvetett módon megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseket. Süli Jánost – aki a miniszteri kinevezés miatti összeférhetetlenség okán távozott a közgyűlésből – megyei fejlesztéspolitikai tanácsosnak választották meg.

Közép-Európában egyedülálló a 20 éves paksi gyakorló központ

Paks | Húszéves a paksi atomerőmű Karbantartó Gyakorló Központja. Az eltelt két évtizedben eredményesen szolgálta a karbantartó személyzet képzését. A jövőben a jelenleg üzemelők mellett a leendő blokkok szakemberei is itt szerezhetik meg a gyakorlati alapismereteket.

Háromoldalú megállapodást kötöttek az atomvárosok

Paks | Tovább építi nemzetközi kapcsolatait a magát Együttműködés városaként meghatározó Paks. Két e témában zajlott találkozó tapasztalatait összegezték sajtótájékoztatójukon a Duna parti település alpolgármesterei.

Támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Paks II beruházást

Budapest-Paks | Információval, kapcsolatrendszerével kívánja elősegíteni a MKIK Magyar-Orosz Tagozatán belül létrejött Paks szekció azt, hogy a magyar ipar, a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítésében.

Sorban megújulnak a paksi generátorok forgórészei

Paks | A GE Power Services (GE) sikeresen korszerűsítette a Paksi Atomerőmű 5. generátorának forgórészét is.

Az OAH jóváhagyta az atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbítását

Budapest-Paks | Az Országos Atomenergia Hivatal engedélyezte a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbítását, így az 1986-ban üzembe helyezett reaktor további 20 éven át vehet részt az áramtermelésben.

Befejezték Paks II. földtani kutatási terepmunkáit

Paks-TETT | Befejeződtek a Földtani Kutatási Program terepmunkái – adta hírül honlapján az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Szerteágazó, a földtudományok valamennyi szakterületét felölelő kutatást végeztek 2015 áprilisától mostanáig a létesítendő két új atomerőművi blokk telephelyének vizsgálata és engedélyeztetése érdekében.

Áramot termelt a Paks II-höz hasonló blokk

Novovoronyezs-Paks | Rákapcsolták a hálózatra az oroszországi Novovoronyezsben a világ első 3+ generációs atomerőművét augusztus 5-én hajnalban, és próbaüzemben 240 MW-os villamos teljesítményszinten rövid ideig üzemelt.