Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Háromoldalú megállapodást kötöttek az atomvárosok

Paks | Tovább építi nemzetközi kapcsolatait a magát Együttműködés városaként meghatározó Paks. Két e témában zajlott találkozó tapasztalatait összegezték sajtótájékoztatójukon a Duna parti település alpolgármesterei.

Támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Paks II beruházást

Budapest-Paks | Információval, kapcsolatrendszerével kívánja elősegíteni a MKIK Magyar-Orosz Tagozatán belül létrejött Paks szekció azt, hogy a magyar ipar, a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítésében.

Sorban megújulnak a paksi generátorok forgórészei

Paks | A GE Power Services (GE) sikeresen korszerűsítette a Paksi Atomerőmű 5. generátorának forgórészét is.

Az OAH jóváhagyta az atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbítását

Budapest-Paks | Az Országos Atomenergia Hivatal engedélyezte a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbítását, így az 1986-ban üzembe helyezett reaktor további 20 éven át vehet részt az áramtermelésben.

Befejezték Paks II. földtani kutatási terepmunkáit

Paks-TETT | Befejeződtek a Földtani Kutatási Program terepmunkái – adta hírül honlapján az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Szerteágazó, a földtudományok valamennyi szakterületét felölelő kutatást végeztek 2015 áprilisától mostanáig a létesítendő két új atomerőművi blokk telephelyének vizsgálata és engedélyeztetése érdekében.

Áramot termelt a Paks II-höz hasonló blokk

Novovoronyezs-Paks | Rákapcsolták a hálózatra az oroszországi Novovoronyezsben a világ első 3+ generációs atomerőművét augusztus 5-én hajnalban, és próbaüzemben 240 MW-os villamos teljesítményszinten rövid ideig üzemelt.

Harminc évig vezette az atomerőmű környezetellenőrző laboratóriumát

Paks-Szekszárd | Család, derű és egészség – ezek a kulcsfontosságú tényezők dr. Germán Endre életében. A Paksi Atomerőmű ma már nyugdíjas munkatársa minap vette át a Magyar Mérnök Kamara, majd a Tolna Megyei Mérnök Kamara elismerését több évtizedes munkájáért.

Roszatom: a biztonság a legfőbb vezérelv Paks II. kialakításánál

Paks | Az új biztonsági szabványoknak megfelelő blokkokat épít Pakson a Roszatom – tájékoztatott a Magyar Atomfórum Egyesület Pakson tartott közgyűlésén az orosz atomóriás közép-európai regionális központjának magyarországi igazgatója. Bács Zalán beszélt arról, hogy a majdani Paks II. atomerőműben működő 3+ generációs VVER-1200-as nyomottvizes blokkok egyik fő sajátossága, hogy a kiegészítő passzív biztonsági rendszerek a hagyományos aktív rendszerekkel együtt működnek.

Már csak két kérdés nyitott Paks II. ügyében

Brüsszel-Budapest-Paks | Az Európai Bizottság (EB) megfelelő jogi és pénzügyi garanciák mellett kész megállapodni a paksi atomerőmű-bővítési beruházás megvalósításáról – értékelte május elején Brüsszelben folytatott tárgyalásait Lázár János miniszter. Lapunknak Aszódi Attila, a paksi kapacitás fenntartásért felelős kormánybiztos azt mondta, a Paks II. projekttörvény 5. paragrafusával kapcsolatban voltak az EB-nek kifogásai. A magyar kormány javaslatot tett a bizottsággal egyeztetve a törvény módosítására, amit a parlament elfogadott, ezt követően zárult le az eljárás.

A Csernobilban történtekből okult a szakma

Budapest-Paks | Teltház előtt tartott előadást Budapesten Cserháti András a Magyar Nukleáris Társaság (MNT) paksi atomerőműben dolgozó elnök-helyettese a csernobili nukleáris balesetről. Harminc éve, április 26-án történt a világ eddigi legnagyobb atomkatasztrófája. Akkor kevés információ látott róla napvilágot, manapság viszont sok a szakmailag megalapozott tényszerű tájékoztatás mellett a szenzációhajhász megközelítésű, manipulált értekezés a témáról.