Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A dózisteljesítmények az NRHT-nál 2017 novemberében, decemberében

Bátaapáti-TETT | Az RHK Kft. közzétette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) grafikonját, amely a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) területén mért dózisteljesítmények napi átlagait (nSv/h) mutatja 2017 novemberében és decemberében. Az értékek egyetlen napon sem érték el, sőt meg sem közelítették a figyelmeztetési szintet.

Jó eredményekkel büszkélkedhet 2017-ben a TETT

Bátaapáti-TETT | Eredményes, fejlesztésekben és rendezvényekben gazdag évet zárt a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás, amellett, hogy maradéktalanul eleget tettek tájékoztatási feladataiknak.

Videó az egyes kamrában elhelyezett utolsó konténer leszállításáról

Bátaapáti-TETT | Az utolsó vasbetonkonténer is végleges helyére került múlt pénteken az NRHT egyes számú föld alatti tárolókamrájában, amely ezzel megtelt a Paksi Atomerőműből ideszállított kis- és közepes aktivitású hulladékkal. Az eseményt honlapunk munkatársa videón is megörökítette.

Végleges helyén az utolsó vasbeton konténer

Bátaapáti-TETT | Alig több, mint négy év tel el azóta, hogy a bátaapáti kis és közepes aktivitású Nemzeti radioaktívhulladék-tároló (NRHT) első föld alatti tárolókamrája megkezdte működését, és 2017. május 19-én az utolsó vasbetonkonténer is végleges helyére került.

Értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a szakmai úton

TETT | A püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tárolóban (RHFT) járt szakmai úton a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) tagtelepüléseinek 40 fős delegációja a napokban.

Új kapacitások kialakításán dolgoznak az RHK-nál

Budapest-TETT | Folyamatosan biztosítja a szükséges kapacitást a hazánkban keletkezett radioaktív hulladékok elhelyezésére a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. Dr. Kereki Ferenc, a cég ügyvezető-igazgatója a szokásos évértékelő sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy mind Bátaapátiban, a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóban, mind Pakson, a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában dolgoznak az új kapacitások kialakításán. Mindkét létesítménynél a jövőben új megoldásokat alkalmaznak annak érdekében, hogy hatékonyabb térkihasználással a biztonság megtartása mellett csökkentsék a költségeket.

Összességében nehéz, de sikeres volt az év

TETT-Véménd | Évzáró tanácskozását tartotta a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás Véménden. A társulás szakembereinek beszámolóiból kiderült, nehéz, de sikeres évet zárhatnak.

Befejezték Paks II. földtani kutatási terepmunkáit

Paks-TETT | Befejeződtek a Földtani Kutatási Program terepmunkái – adta hírül honlapján az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Szerteágazó, a földtudományok valamennyi szakterületét felölelő kutatást végeztek 2015 áprilisától mostanáig a létesítendő két új atomerőművi blokk telephelyének vizsgálata és engedélyeztetése érdekében.

Bővül a tároló, kibővült a társulás is

Bátaapáti-TETT | Bátaapátiban megkezdődött a felszín alatti, 2-es számú kamra technológiai kialakítása, mindemellett a TETT az eddigi hét tagtelepülés sorai közé fogadta a szomszédos Ófalut is.

Nézze meg a TETT Magazin 2016-os 1. féléves adását

TETT | A társulás televíziós műsora, a TETT Magazin már honlapunkon keresztül is elérhető. A cikkre kattintva megtalálja azt az ablakot, amire ismételten klikkelve megtekinthető a 2016 első félévének legfontosabb eseményeiről beszámoló adás.