Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Összességében nehéz, de sikeres volt az év

TETT-Véménd | Évzáró tanácskozását tartotta a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás Véménden. A társulás szakembereinek beszámolóiból kiderült, nehéz, de sikeres évet zárhatnak.

Szobrot is avatnak a közelgő véméndi falunapon

Véménd | Legnagyobb éves rendezvényére készül az önkormányzat: július 1-én és 2-án tartják a Véméndi Falunapot. Az ünnepi eseménysor jövő pénteken 16 órakor a Tavasz utcai játszótéren Makay Ida költő bronz mellszobrának avatásával kezdődik. Szombaton a hagyományos lovas-zenés felvonulás indítja a színes programok sorát, amelyek aztán egész nap kínálnak kikapcsolódási lehetőséget minden korosztály számára a tavaly debütált új helyszínen, a Kossuth utcai parkban.

Horváth István és a Voi Singers lép fel a véméndi adventi műsorban

Véménd | Idén is megtartják a már hagyományos karácsony előtti jótékonysági rendezvényt Véménden. A község szülötte, Horváth István operaénekes ezúttal a Balásy Szabolcs vezette Voi Singers kórussal közösen lép fel a katolikus templomban.

A véméndi önkormányzati havilap novemberi száma már olvasható

Véménd | Véménd Község Önkormányzatának havilapja, az Önkormányzati Hírek ötszáz példányban jelenik meg havonta, de teljes terjedelmében elolvasható a község honlapján is. A legfrissebb számban beszámolnak a november 12-i közmeghallgatásról, és megtalálhatók benne az adventi időszak községi programjai is.

Íme a Véméndi Falunapról készített kisfilm

Véménd | A TETT támogatásával kisfilmet készítettünk a Véméndi Falunapról. Stábunk szombaton forgatott a két napos eseményen, amely az új helyszínen kiválóan debütált. A színes programok sok érdeklődőt vonzottak.

Véméndi Falunap: sokaknak TETTszett az új helyszín

Véménd | Nagy várakozással szervezték az idei falunapot Véménden, miután új helyszínt álmodtak meg a falu közösségi ünnepének. Július 4-ére a Kossuth Lajos utca fákkal övezett parkjában állították fel a rendezvény sátrait. Az árnyékot adó kellemes zöld övezet nagy szolgálatot TETT a nyárias idő elől menedéket keresőknek, és több lakos egybehangzó véleménye alapján írjuk, hogy az árnyékban még a sör is jobban esett. A rendezvény programjai sok gyermeket és felnőttet szólítottak és mozgattak meg, és TETTék azt a bizonyos szombatot emlékezetessé.

Két napos ünnepre készülnek Véménden

Véménd | Július 3-án, pénteken egy kiállítás megnyitásával kezdődik a véméndi falunap, amely aztán július 4-én, szombaton programok színes kavalkádjával várja a község lakóit és az érdeklődő vendégsereget.

Sós volt a kifli és bódító a bor…

Véménd | Hagyományteremtő szándékkal új színes gasztrokulturális rendezvényt hívott életre Véménden a község vezetése. Az első Bor és sóskifli fesztivál kiválóan sikerült, így minden bizonnyal lesz folytatása jövőre.

A szociális kertészet sikeres működtetése a fő célok egyike

Véménd | Január 30-án jelent meg Véménd Község Önkormányzati havilapjának idei 1. száma, amely megannyi hasznos információt gyűjt csokorba. Így például arról olvashatnak benne a baranyai településen élők, hogy a község vezetése kiemelt feladatának tekinti a Belügyminisztérium „Start mintaprogramjának” (közmunkaprogram) éves tervezetének elkészítését.

Művészek a gyerekekért: nívós jótékonysági koncert Véménden

Véménd | Minden eddigit meghaladó érdeklődés mellett zajlott a véméndi templomban a Horváth István operaénekes által szervezett hagyományos jótékonysági hangverseny.